Om os

Kunsten har stor betydning for de fleste. Ja, der er dem der siger, at de er ligeglade med kunsten. Der er også dem, der giver udtryk for at de forstår ikke kunsten. Det siger dem ikke noget. Det er nu sjældent helt rigtigt. Taler man med dem viser det sig, at der er mange forskellige kunstværker, der på en eller anden måde har påvirket dem. Det kan have hørt eller set noget som de tager kraftig afstand fra. De kan også have positive oplevelser. De kan have set noget der er spændende eller flot, noget der på en elller anden måde har giver dem en oplevelse, som en gang i mellem vender tilbage. Men kunst interesserer den ikke, de forstår det ikke. Nu vil jeg vove den påstand, at selv blandt de største kunstkendere er der noget de ikke forstår, noget de fravælger og noget der ikke interesserer dem. Se bare på anmeldere, der engang i mellem kan være vildt uenige. Det er med til at gøre området mere spændende.

Undersøgelser har vist, at der en relativ stor del af befolkningen, der aldrig besøger museer. Det kan der være mange grunde til og det nu ikke helt det samme som at sige at kunsten ikke ikke interesserer eller har indflydelse på dem. Alligevel vil jeg påstå at de nok går glip af noget.

Kunsten er en del af kulturen. Sådan har det altid været. Kulturen er vigtig for os alle, for hele samfundet. Den er en krumtap, der har været med til at udvikle samfundet til det samfund, det er er i dag. Uden kulturen vil samfundet langsomt gå i stå og på længere sigt bukke under.

Jeg mener, at alle skal have mulighed for at opleve kunst. Kunsten skal ud til hele folket. Alle skal have mulighed for at glædes eller måske blive provokeret over kunsten. Noget som de måske vil tage stilling til, noget som på en eller anden måde kan være med til at give inspiration og der igennem få en motivation der kan gavne den enkelte i hverdagen.

Jeg mener også, at alle skal have mulighed for at erhverve kunst. Jeg er i øjeblikket ved at udvikle et nyt galleri, som har det formål at udbrede kendskabet til flere kunstnere og deres kunst. Og hvor det bliver muligt, at erhverve kunst til overkommelige priser. Det vil jeg vende tilbage til.

Jeg har en samling af skulpurer, som jeg gerne udlåner til virksomheder eller andre, som kan placere dem på steder, hvor der er mange der vil få mulighed for at se og opleve dem.

Glæd dig til kunsten

Sven Løøw